SHOPPING BASICS: FLAT RATE DOMESTIC SHIPPING
Our domestic ground shipping costs are as follow; Contiguous U.S. States: $9.95 Alaska, Hawaii, Puerto Rico and other outlying areas: $12.95
SHOPPING BASICS: MINIMUM ORDER AMOUNT $15.00
Our usual Salon tier minimum order is $200, but we'll allow less than that for online orders. HOWEVER, there is a $15.00 shopping minimum. (Minimum online order rate can change without notice, but we'll try to make sure we give a head-up to those of you on our mailing list)
SHOPPING BASICS: ALL PRICES SHOWN IN USD
While we do ship to other countries, all our prices are always shown in U. S. dollars.
SHOPPING BASICS: AUTHORIZATION & CAPTURE / VOIDS / REFUNDS
Explaining the Authorization and Capture Process: Q1. How do I know when my account will be charged? A. The first step of an online Credit Card Purchase is the Authorization Step. This is when you enter your Credit Card information and place your order online and get emailed a receipt. When our gateway checks your card for all the fraud issues and finds it to be a good card, your bank then immediately places a hold on the funds in your account and sets those funds aside for the online shop. We, our bank, does not yet get the funds, but your account appears to have been charged and you cannot access those funds. The money is being held by YOUR bank until the Capture Stage which we never reach if your order was declined or voided. Q2. What is the Capture Stage? The Capture Stage is when we (the online shop) actually get the funds from your bank and transfer them into ours. This happens only on the day that your order ships. The funds that were authorized and set aside for us are then collected by us, and we send you your item. Q3. What's the point of that system? A. The point of the Authorization-Capture Process is to protect both you and the online store. Your bank shows your account as charged so you that consider those funds as gone, yet we don't get them until they day we ship so that we never have your money without immediately sending you your product. Also we never ever have your Credit Card information on file. Once you place your order, your personal information is protected so that even we cannot look at it. Q4. Why do I need to know this? A. For several reasons, but mostly so you don't panic, and also so we can help you with YOUR bank if we need to. Confusing? Our gateway, or the program / bank resource that checks your credit card's address and other information for validity is often much stricter than your bank. In some cases, you will try to place an order with us, but the order will be declined because some information you gave us didn't match what the central gateway has on file for you. Maybe you moved recently and the banks still have your old address on file, maybe your CCV code was worn and you mis-read it, any of those cases will result in a DECLINE by our merchant account. Once you order is declined, we no longer have any access to your credit card details and all our account shows us is a "Declined" message. We can't go in at a later time and capture these funds; they're gone to us for good.**VERY VERY IMPORTANT INFORMATION** Your bank may show transactions like these (ones declined by our gateway for security reasons but that your bank allowed), as well as orders placed then cancelled as "Authorizations" meaning they (YOUR BANK) are freezing these funds (Take comfort, in this situation we don't have your money, nor have access to it!). Uncaptured Authorizations fall off in a few to 30 days in general. If you need that money freed up for personal use sooner, we can’t do this on our own. YOU MUST HAVE THE CARD ISSUING BANK CALL US FOR A CONFERENCE CALL. WE CAN NOT CALL THE BANK ON YOUR BEHALF BECAUSE WE DON'T HAVE YOUR CARD INFO AND THEY WILL NOT ALLOW YOU TO AUTHORIZE REMOVING THE AUTHORIZATION.
Q1. DO YOU HAVE WHOLESALE DISTRIBUTOR PRICES?
Answer :
Yes, we do. Please contact us at 1-888-424-7278 and speak to a customer service representative to help you open an account. Or send an e-mail inquiry to orders@hairartproducts.com
Q1a. Will you drop-ship to our customers?
A. Yes. We do have a drop-ship program available for our registered business customers and upon request, we are able to drop-ship to your customers within the continental U.S.
The shipment will include a packing list without costs shown, and we will not include any marketing materials inside the cartons.
In the event that a customer contacts us with a question about an order, all those inquiries from your drop-ship customers will be referred or forwarded on to you to respond and follow-up.

IMPORTANT: Unless our business customers have surpassed a pre-agreed monthly order volume, there IS a drop-ship service charge per item for packing materials and labor, your account rep will discuss that with you when you discuss this program with us. Minor initial set up costs for a seamless order experience may also be involved depending on item type and quantity involved.
Q2. DO YOU OFFER DISCOUNTS?
Answer :
Please visit our News and Events section for weekly or monthly deals, and check us out on Facebook and Instagram for flash deals as well.
Q3. HOW DO I OPEN AN ACCOUNT WITH HAIRART PRODUCTS?
Answer :
At the bottom of each page in the Customer Portal section, on the Become a Distributor page there is a link with an application. Click on the link to download the applicable form, fill it out and e-mail it to ecom@hairartproducts.com with a photo / scan of your current cosmetologist or barbering license certificate. For California business owners, submit a photo / scan of your current Resale Permit for your business. Let us know the volume you intend to see and if you're a distributor or a Salon.
Q4. DO YOU SHIP INTERNATIONALLY?
Answer :
Yes, we can ship internationally. Please call us to place your international order at: 888-424-7278. We accept prepayment with credit cards (Amex, VISA, MC, Discover Card), and bank wire transfer. Duties and taxes will be freight collect at the customer’s responsibility and will be due upon delivery by the carrier before receiving the packages. WE HAVE ZERO CONTROL OVER THESE CHARGES.
Q5. WHAT IS THE COST OF INTERNATIONAL SHIPPING?
Answer :
Cost of shipping will depend on weight, dimensions, and destination. Weight and dimensions are determined after packing the order. Please call a Hairart Customer Service Representative at: 888-424-7278 or e-mail them at Ecom@hairartproducts.com
Q6. CAN I COME AND PICK-UP MY ORDER AT YOUR FACILITY?
Answer :
As a special service to our registered Salon and Distributors, Yes. If you aren't certain if you're registered or not, please call in advance. You may then schedule a time to come to our warehouse to pick-up your order. Please be sure to place your order online your order prior to pick-up so we can get it ready for you before you arrive. Our warehouse is open for pick-ups Mon-Fri, 9:00 a.m. – 4:00 p.m., once again, please call for a pick-up appointment, we're not a retail location, and we need to prepare for your pick-up in advance.
Q7. HOW MUCH IS SHIPPING AND HOW LONG DOES IT TAKE TO PROCESS AND SHIP OUT MY ORDER?
Answer
Generally, we can process and ship out orders in 1-2 days and sometimes the same day it is received, if your order is received before 12:00 p.m. Pacific Standard Time. Cost and transit time depends on weight and destination. Please see the map in the shipping information link or on product pages for estimated ground shipping days within the United States.
Q8. WHAT IS YOUR WARRANTY POLICY ON YOUR PRODUCTS?
Answer :
Hairart offers a 12-month warranty on appliances from the date of purchase. This limited time warranty is only valid with the original sales receipt including the date and location of purchase. At the bottom of our website there is a link titled "Warranty Information", which will address our warranty guidelines and “How To Submit A Warranty Claim”. You may also register your product online by clicking on “Product Registration” link and there will be a form to fill out and submit.
Q9. HOW DO I RETURN AN ITEM?
Answer:
To ensure prompt and proper credit, or replacement of items, follow the guidelines on our website in the “Help Center” at the bottom of the home page, under “Returns”.
Q10. HOW DO I RETURN AN ITEM FOR REPAIR?
Answer
At the bottom of our website listed under ‘Customer Portal’, click on the link for ‘Repair Service’. Where it says, ‘Fill Out A Service Request’, click on the link to download the form, fill it out completely, and follow the instructions on the form. If your HairArt appliance is out of warranty, you can still download and submit a “Non-Warranty Service Repair Form” from our website.
Q11. DO YOU REPAIR OTHER COMPANY’S APPLIANCES?
Answer:
No, we do not repair other company’s appliances.
Q12. CAN ALL OF YOUR FLAT IRONS BE USED INTERNATIONALLY?
Answer
No, but some are 110/220 volts, please see our assortment of Travel / dual voltage appliances.
Q13. WHERE ARE YOUR PRODUCTS MANUFACTURED?
Answer:
Most of our products are made in China and some are made in Korea or Thailand.
Q14. DO YOU HAVE SDS or MSDS SHEETS ON YOUR LIQUID PRODUCTS?
Yes, we do. Please send your request to our customer service department at 888-424-7278 or e-mail info@hairartproducts.com
Q15. DO YOU HAVE HAIR EXTENSIONS?
Answer:
Yes, we have a beautiful selection of 100% human hair extensions. We offer our Hairart brand as well as our luxury brand, Invisi-Tab Hair Extensions. (Call for consultation: 888-424-7278) They are available in Tape-In, Clip-In, I-Tip, Flat-Tip (aka Fusion), Halo, Weft etc.
Q16. WHAT TYPE OF HAIR IS USED ON YOUR HAIR EXTENSIONS?
Answer:
Hair lengths from 10” – 15” are made using 100% Virgin European Hair. 16” and longer are made using Remy hair.
Q17. WHAT IS REMY HAIR?
Answer:
Remy hair is the term used for Asian hair that has the hair cuticle still intact and facing the same direction. Some Remy hair may also have been processed to achieve a specific color level.
Q18. WHAT IS VIRGIN EUROPEAN HAIR?
Answer: Virgin European hair is human hair (generally shades of brown and blonde) that has never been colored or processed in any way with the cuticle still intact and facing the same direction.
Q19. HOW LONG CAN I WEAR YOUR HAIR EXTENSIONS? CAN THEY BE REUSED?
Answer:
Generally you can wear them 8-12 weeks or up to 3 months. We recommend using new hair to ensure quality, fresh-looking hair, but because our hair is of such high quality, they can be re-applied up to three times. It is recommended to have your hair extensions applied and re-applied by a licensed cosmetologist.
Q20. CAN THE HAIR EXTENSIONS BE COLORED, IRONED, CURLED, AND BLOW DRIED?
Answer:
Yes, our hair can be color lifted or deposited, highlighted, ironed, curled, blow dried, and you can even add a perm treatment. Remember, these are human hair extensions! We also have a selection of wavy hair extensions to choose from.
Q21. CAN I REUSE YOUR HAIR EXTENSIONS?
Answer:
Yes, you can re-apply our hair extensions up to 3x maximum, however, we recommend a new set to be installed to ensure a fresh top quality look. We recommend installations of all our hair extensions to be performed by a licensed hair professional.
Q23. CAN YOU SWIM WITH YOUR HAIR EXTENSIONS ON?
Answer:
Yes, you can swim with our hair extensions on. For blonde and light brown shade extensions, we recommend wetting your hair with fresh tap water and pre-treating your hair with a primer prior to swimming activities to prevent or minimize discoloration from chlorine or salt water. A good pre-treatment to use is Hairart’s Moisture Healing Mask. Also, it’s a good idea to put your hair in a ponytail or braid to avoid tangling / matting during water activities.
Q22. HOW DO I PROPERLY CARE FOR THE HAIR EXTENSIONS?
Answer:
You can wash and condition the hair extensions as you normally would your own hair. Condition hair starting from the mid-shaft to the tips. While holding hair at the ends, carefully brush/comb through hair and gradually work your way up. Also, it’s a good idea to braid your hair or put your hair in a ponytail before you go to bed to avoid tangled hair in the morning and less tension during brushing/combing. We recommend using shampoos / conditioners that are sulfate free. Avoid using serums near the tape-in bonds to prevent the extensions from slipping out. You can also use dry shampoos.
Q24. WHICH MANNEQUIN HEAD DO YOU RECOMMEND FOR HAIR COLORING?
Answer:
We recommend our mannequin heads that are 100% Virgin European Hair, such as EMMA and EMILY. Their Virgin European hair has never been processed or colored in any way and are guaranteed to achieve, true color results. Emma and Emily are the preferred choice by Educators because they can confidently perform, without problems, a color lift or deposit, highlight, balayage, color melt, add a perm treatment, and demonstrate cutting and razor techniques. Olivia is 100% European hair, and we’ve perfectly processed her hair for you to a color level-10 so you don’t have to and can go straight away to color deposit.
Q25. WHAT IS THE DIFFERENCE BETWEEN THE TWO COMPETITION-20 MANNEQUIN HEADS?
Answer:
Item# 4220 has more hair density than Item# 4222. Both are ideal for practicing up-do’s, braiding techniques, cutting, styling, and color deposit techniques.
Q26. HOW IS THE LENGTH OF THE HAIR MEASURED ON A MANNEQUIN HEAD?
Answer:
The length of the hair on our mannequin heads are measured from top of the head to the ends of the hair, middle of the head to the ends, and from the nape area to the ends.
Q27. I HAVE A QUESTION THAT'S NOT ANSWERED HERE!
We can help!
Contact us online or via phone, 888.HAIRART (888.424.7278) during business hours (8 a.m. to 5 p.m P.S.T.) and we'll find you a wonderful HairArt solution.